Intro

 

Siden 1988 har jeg arbejdet som foredragsholder. Jeg har stået i hundredvis af menighedsråd, kirkerum, forsamlingshuse, skoler, gymnasier, kulturhuse, husmoderforeninger, aftenskoler, biblioteker, kulturaftener, konferencer i alle hjørner af Danmark. Det er blevet til mere end 600 foredrag, der kredser om kulturmødet, kønsroller, integration eller mangel på samme og hvordan vi finder lighederne frem for forskellene. Betydning af Grundloven og demokratiet har også fyldt meget, så det er blevet til en del Grundlovstaler også. Og så har jeg arbejdet en del med mangfoldighed og CSR på arbejdspladsen. 

 

Jeg synes foredrag er en fantastisk måde at formidle på. Det at få lov til at møde mennesker, og se deres reaktioner, når jeg deler al den viden og de erfaringer, jeg har gjort mig gennem mit liv er virkelig berigende. Jeg tager masser er læring med mig fra hvert et møde og hvert et sted, jeg kommer. Tilhørernes reaktioner, spørgsmål, ris og ros gør mig klogere på mig selv og giver mig nye perspektiver. 

 

Gennem hele 2020 har jeg uddannet mig til coach. Jeg har valgt at kombinere tre forskellige kurser for at styrke min coaching-erfaring. Jeg har taget en uddannelse i ”Coaching og konflikthåndtering”, grunduddannelse som ”Lifestyle coach” og så et speciale i ”Ledelsescoaching” oven i.

 

I dag arbejder jeg som partner i rekrutteringsfirmaet Hudson Nordic, men jeg tager i den grad ud og holder foredrag og laver konferencier opgaver. 

 

Hvad har formet mig som foredragsholder


Jeg blev i sommeren 1998 den første tv-nyhedsvært i Danmark med indvandrerbaggrund. Dengang blev jeg  fremstillet som den store solstrålehistorie, men bag den enstrengede sandhed lå en lang og traumatisk kamp. Det mediebillede, der oftest tegner et billede af indvandrerkvinder som værende undertrykte, indhyllede væsener, spærret inde af fædre eller ægtemænd, har aldrig været min virkelighed. Jeg elsker min familie og kunne ikke drømme om at vende dem ryggen.

 

Men med to mislykkede ægteskaber bag mig, har jeg på min egen krop oplevet, at det i længden er umuligt at kombinere drømmen om en dansk levevis med det traditionelle pakistanske kønsrollemønster. I knap 44 år har jeg boet i Danmark – kun afbrudt af et længere ophold hos familien i Pakistan, hvor jeg blev sendt ned for at få en ”ordentlig, pakistansk opdragelse” – og jeg har til stadighed forsøgt at leve både som pakistaner og som dansker, men forgæves. Et valg var og blev uundgåeligt, men vejen til den erkendelse har ikke været nem. Nu har jeg truffet valget og besluttet mig for, hvordan jeg ønsker at leve mit liv. Det er blevet efter den danske model frem for den pakistanske. 

Jeg er forfatter og medforfatter til trilogien om kulturmødet mellem pakistanske indvandrere og det danske samfund, som jeg har modtaget flere priser for. 

For mit virke som journalist og forfatter har jeg modtaget DOF’s Dansk Folkeoplysningspris 2019.