Bag sløret

Rushy Rashids bestseller ”Et løft af sløret” sluttede, hvor hun begyndte som tv-vært og tog hul på et nyt løfterigt liv, langt fra de pakistanske rødder. 

 

Hendes nyvundne selvstændighed til trods boede hun dog stadig hjemme hos forældrene – i en alder af 30 år – og var underlagt deres kontrol. Men hvad værre var: Hun så i øjnene, at hun aldrig ville finde en livsledsager af pakistansk oprindelse. Også der ville hun blive nødt til vælge dansk og tage nok en holmgang med forældrene og det pakistanske miljø.

 

 

Rushys anelser holdt stik. På TV3 mødte hun kollegaen Jens Harder Højbjerg, der vankede rundt som enhver anden dansk ungkarl på den gale side af 30. Han kastede sin interesse på hende med det samme, uden at vide hvad han gik ind til. Det vidste hun, derfor prøvede hun at stå imod. 

Men forelskelsen var umulig at løbe fra. Heller ikke for Jens, der før havde sprunget i målet. Denne kærlighed var af en anden verden. Følgerne langt alvorligere, hvis ikke den bar igennem.

 

 

Bag sløret er fortællingen om dette unikke og modsætningsfyldte kærlighedsmøde, som omgivelserne – på begge sider – havde meget svært ved at acceptere, men som Rushy og Jens insisterede på og gennemførte. Med omkostninger en masse for dem begge og kompromisser så store som kameler.

 

 

Bag sløret er en personlig bog om gensidige fordomme og uvidenhed, omskæring og religion, og en politisk bog, der kritiserer det officielle Danmark for ikke at have sat sig ind i den tankegang, der præger ‘de fremmede’. Men den er også en livsbekræftende og rørende kærlighedshistorie, som vi alle kan blive klogere af: Om at tro, man ved noget, til at vide man kun ved meget lidt.

 

 

Bag sløret er mere end en fortsættelse af Et løft af sløret. Den er fortalt af både Rushy og Jens som to selvstændige beretninger, der smukt væver sig ind i hinanden i et kronologisk forløb. Og de helt centrale afsnit er skrevet af dem begge – hver for sig, så de forskellige udgangspunkter og kulturer træder tydeligst frem.

 

 

People´s Press – Udgivet: 2003 –  371 sider