rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Ordstyrer og moderator

Min tilgang som moderator:

Med et glimt i øjet er jeg god til at udfordre, analysere og gribe det uventede for at få det væsentlige frem i en debat. Og jeg er også god til at holde deltagerne fast på deres pointer og tiden. Med 7 års erfaring som live-vært er jeg vant til at inddrage tilhørerne … og skulle noget gå skævt, griber jeg situationen og holder hovedet koldt og debatten på sporet. Jeg har en helt særlig evne til at få mennesker i tale, som ikke er medie-vante og har en svær historie eller skæbne. Og med lige stor selvfølgelighed har jeg interviewet jihadisten i Syrien til prisbelønnede internationale forfattere som Salman Rushdie, Arundhati Roy. Ingen er for stor eller for lille til at fortælle en god historie.

Jeg er forfatter og medforfatter til trilogien om kulturmødet mellem pakistanske indvandrere og det danske samfund, som jeg har modtaget flere priser for. For mit virke som journalist og forfatter har jeg modtaget DOF’s Dansk Folkeoplysningspris 2019.

Jeg er:

- et super engageret menneske som er meget optaget af de demokratiske værdier som bærer vores samfund. Værdier som ligestilling, ytringsfrihed og menneskerettigheder gennemsyrer mit virke som forfatter, journalist og radiovært. Jeg er kendt som en person med kant, stor faglighed og integritet. Jeg er grundig, velforberedt og har hjertet med i mit arbejde som moderator.

Med en kæmpe kontaktflade via Rushys Roulette har jeg et stort kildenet til at finde den rigtige case. Og så vil jeg gerne sparre med dig, hvis du lige står og mangler den helt rette paneldeltager i planlægningsfasen. Jeg har stor erfaring med politiske debatter, værdi-debatter, borgermøder med borgerinddragelse, men også debatter med særligt fokus på det sociale og sundhedsfaglige. Eller den årlige formandskonference eller årsmøde.

Arrangementer som er afviklet:

Røde Kors Formandskonference nov. 2019. Rushys Roulette live på scenen
KL’s Integrationstræf – sept. 2019. Rushys Roulette live på scenen med KL’s udvalgte gæster og panel.
Kulturmødet på Mors – aug 2019
Kræftens Bekæmpelse, Folkemødet 2019. ”Kærlighed og alvorlig sygdom – tre pårørende sætter ord på”
Boligsocialt træf København ’19.
Det Kriminalpræventive Råd – Folkemødet 2018
Ghettoudspillet og kriminalitet i de udsatte boligområder – hvad gør vi?

Moderator – på eng.:

“Verdens stemmer” – om kultur og inspiration ude fra den store verden.
IMS, det danske kulturinstitut i Beijing, Det danske institut i Damaskus, Det danske hus i Palæstina og DEDI i Kairo.