rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Mine bøger
RSS

Om mine bøger

Mit pakistanske køkken

 

 Kære alle,

Der har været et del forspørgsler på min kogebog: "Mit pakistanske køkken", da den er udsolgt fra forlaget. Heldigvis kan man stadig købe den hos: 

Dhadra Food Store Nørrebrogade 60
2200 København N
Tlf.: 35 39 53 77

Og her kan man også få alle de krydderier, som jeg bruger i min kogebog.

De mest grundlæggende krydderier kan du faktisk få i Føtex eller Kvickly i Santa Maria-serien. Det er chili, gurkemeje, garam masala, tandoori masala og paprika.
 
De lidt mere avancerede krydderier kan også fås hos :

Og hvis du tager til Vesterbrogade er der:
 
Moughal Food Store ApS
Vesterbrogade 108
1620 København V
Mobil: 26 84 21 48

National Food Store
Istedgade 138, st.
1650 København V

Og det er også muligt at finde krydderierne følgende steder i Odense, Aalborg og Århus: 

Gode og tilgængelige steder i Odense når der skal købes krydderier :

El-Soussi frugt og grønt
Skibhusvej 86, Odense c.

El-Soussi frugt og grønt
Bennediktes gade 44, Odense c.

De to forretninger har desuden et udemærket udvalg af alverdens rfugt og grønt, og er søde til at bestille super friske og lækre råvarer til go pris....skal man lave mad til fest el lign.

Dan og øst
Etnisk købmand i stueetagen på banegården. Østre stationsvej odense c.

Bazar Fyn
Thriges plads 3-7
Odense c.

Bazaren har ca. 70 butikker og her er et kæmpe udvalg af gode og specielle krydderier.
Nok det bedste sted at handle varer til Pakistansk mad :) og så kan man jo samtidig handle masser af frugt og grønt, samt kød osv....
 

I Århus er Bazar Vest det aller bedset bud

og i Aalborg skal man tage til : Aalborg Bazar, Danmarksgade 27, 9000 Aalborg Tlf. 98 12 73 11

Kommentarer og anmeldelser om "Mit pakistanske køkken":

24. september 2008

På websiden www.aniston.dk har Zara kaufmann skrevet  følgende anmeldelse af bogen

http://aniston.dk/mit-pakistanske-koekken.14549.ahtml

Mit pakistanske køkken
Rushy Rashid har skrevet en kogebog, som handler om meget mere end blot mad

Da min favoritspise altid har været den pakistanske/indiske, var min første tanke, da jeg fik Rushy Rashid's kogebog "Mit Pakistanske Køkken" ind ad døren: "lækkert nu har jeg endelig en autentisk opskrift på samosas".

Hvad jeg ikke havde regnet med var, at jeg fik meget mere end det. For bogen indeholder ikke kun et hav af smukke billeder og virkelig lækre opskrifter, men er samtidig en rejse til Rushy Rashid's pakistanske barndomsland og rødder.

Hun skriver i bogen, at hun genkalder sig stemningen og de små historier, der knytter sig til hver ret, hver gang hun står i køkkenet og fremtryller en af retterne. Og det er præcis disse historier hun nu, ledsaget af opskrifterne, videregiver til os gennem bogen.

Vi møder farmor Beji, som er grundlæggeren af mange af opskrifterne; faster Mimi, som troligt har nedskrevet dem; og endda frugtsalatmanden på gadehjørnet, som har en særlig gård, hvor kvinderne samles om deres "chaat", og i fred og ro kan aftage deres burka og sladre i fred for mændene.

Vi lærer, at den pakistanske taleform for "Det går, jeg holder skruen i vandet"
er "Jeg har råd til min daal og roti".

"Mit pakistanske køkken" er på den måde fyldt med små, søde fortællinger, som jeg personligt sagtens kunne have ønsket mig mange flere af. At man så samtidig kan lave retterne, lukke øjnene og fylde rummet med de samme lugte, som følger disse historier, er vel blot den ultimative bonus.

Vores øgede bevidsthed om mad har gjort, at markedet er oversvømmet af kogebøger, men i dette hav er "Mit pakistanske køkken" bestemt en, som skiller sig ud fra mængden. Og for dem, der ligesom mig elsker det krydrede køkken, er det et absolut must at eje denne bog

 ---------------------------------------------------------------------------

25. maj 2008

Mit pakistanske køkken
Anmeldt af Eline Andersen

Rushy Rashid: Mit pakistanske køkken
People's Press 2008
230 sider
Pris 199 kr.
 

Denne kogebog emmer af fremmede og fortryllende dufte og ideer til madlavningen. Faktisk skal der ikke mere end nogle nye krydderier, for at vores danske gule ærter bliver til gylden linsesuppe.

Rushy Rashid har taget sin faster Mimis håndskrevne opskriftssamling og fortolket den på en spiselig og appetitlig facon. Bogen er ydermere krydret med fortællinger fra basaren og farmoderens festmiddage.

Denne bog må gerne ligge fremme på køkkenbordet – så man kan lige skimme nogle af de overskuelige kapitler om forretter, hovedretter og desserter – til daglig inspiration – det vil gøre hverdagen lidt mere spicy!

http://god-bog.spaces.live.com/blog/cns!F9550B5C66F44630!414.entry

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRESSEMEDDELELSE

RUSHY RASHID HØJBJERG

Mit pakistanske køkken

Mit pakistanske køkken er en hot kogebog med nemme og overskuelige hverdagsretter. Rushy Rashid tager på en farvestrålende rejse til barndommens pakistanske køkken med opskrifter, som er tilpasset danske smagsløg og indkøbsmuligheder.

Med udgangspunkt i sin faster Mimis håndskrevne opskriftsbog fortæller Rushy Rashid om den oversete pakistanske madkultur og giver en introduktion til de mest almindelige krydderier og ingredienser. Bogen er inddelt i overskuelige kapitler om forretter og snacks, hovedretter med henholdsvis lam, oksekød, kylling og grøntsager samt desserter og tilbehør. Herudover er opskrifterne krydret med traditionelle pakistanske husgeråd og beretninger fra indkøbsture i basaren og farmorens berømte festmiddage.

Mit pakistanske køkken er en lettilgængelig introduktion til det pakistanske køkken. Og så er det samtidig en personlig, kulinarisk kulturarv, som Rushy Rashid, ved at oversætte sin fasters  traditionelle opskrifter fra urdu, hermed videregiver til sine egne børn – og til alle os andre.

Rushy Rashid er journalist og debattør. Hun har tidligere udgivet bøgerne ”Et løft af sløret” og ”Du lovede, vi skulle hjem...” og har sammen med sin mand, Jens Højbjerg, skrevet bogen ”Bag sløret”.

Rushy Rashid Højbjerg - Mit pakistanske køkken

Ca. 160 sider, rigt illustreret - Vejledende pris: kr. 199,- 

Udkommer: 15. maj 2008 på People’sPress

 Ekstra: arrangement!

Rushy Rashid fortæller historien bag kogebogen og serverer smagsprøver på 

Tranquebar Rejseboghandel torsdag d. 22. maj kl 18.30.

Entre: 50 kr., begrænsede pladser.

Tranquebar Rejseboghandel, Borgergade 14, 1300 København K- www.tranquebar.net