rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

Hej,

Dagens revser er hermed serveret...ha nogle gode julefrokoster derude....og lad nu vær med at sige noget til nogen, der kunne finde på at gå til deres fagforening...selv om det er kl. 4 om morgen...

kh Rushy

 

Rushy revser: Ekstra Bladets pinagtige dobbeltmoral og snerpet sensationslyst

Kære Ekstra Bladet. I har spillet en helt enestående og afgørende rolle i det danske mediebillede. Den frække vagthund, der bed bøffer ud af magthavernes rumper … ”tør, hvor andre tier!” Nu er I ved at udvikle jer til en savlende skødehund, hvis tænder løber i vand ved udsigten til et stykke billig skærekage ... ”vi går efter alt under bæltestedet”.

I sagen om Carsten Hansen går det igen galt.

”Stangstiv minister: SEX-CHIKANE TIL JULEFROKOST”. Sådan stod det at læse med sædvanlige store typer på forsiden af EB onsdag. Og hvad handler sagen om? Ja ifølge Ekstra Bladet selv, så havde Carsten Hansen ”forulempet en ansat i forbindelse med fest, og nu var det blevet til en sag med fagforeningen HK. ”

I andre medier fremgik det efterfølgende, at Carsten Hansen til en nyligt fraskilt kvinde, der arbejde som sekretær for Socialdemokraterne, angiveligt skulle have sagt noget i retning af: Trænger du ikke snart til en ny mand?

Det kan i situationen sagtens være en højest upassende bemærkning. Det kan meget vel være sex-chikane, fordi Carsten Hansen var chef for den pågældende kvinde. Men det kan også sagtens blot være en lummer og kikset bemærkning til en våd julefrokost. Nu nyder jeg ikke selv alkohol, men jeg har ofte oplevet kolleger, der i mere eller mindre overrislet tilstand udsatte hinanden for det, der var værre og mere pågående … og nu taler vi ikke blot om ord, men også fysiske kærtegn.

Hvor går grænsen mellem acceptabel uskyldig flirt og fuldemands(m/k)-snak og så decideret sex-chikane? Det varierer fra sag til sag og fra person til person. Så jeg skal ikke dømme, om Carsten Hansen har optrådt klodset og uklædeligt eller om han har prøvet at udnytte sin chefstilling over for en forskræmt og sagesløs kvinde. Selv har han beklaget sagen. Men medierne kræver mere – selv om alle ved, at han naturligvis ikke kan sige mere. Hvad skal han sige? At han er sex-gal og burde gå på afvænning? At det var en uskyldig, men misforstået bemærkning, men at kvinden gik til sin fagforening og at han som chef og ministerkandidat var nødt til at medvirke til at sagen blev lukket i mindelighed? At det ikke var sex-chikane, fordi kvinden selv havde sagt lidt halvfrække ting? Ligegyldigt hvad vil hans forklaringer blive vendt og drejet i mod ham. Og hvis han er en gentleman, så skal han selv tage tævene og undgå at bringe den anden part i rampelyset.

Men … hvorfor er det lige, at en sag, der er afsluttet med et forlig, rager alle os andre. Der er jo på ingen måde tale om en sag, der indeholder potentiale til at kunne influere på ministeren for by, bolig og landdistrikters embedsførelse. Carsten Hansen har ikke bragt sig i en situation, hvor han kan afpresses af kriminelle kredse og/eller af fremmede magter. Ekstra Bladet skriver selv, at ”Carsten Hansen kom med på ministerholdet, selv om også han havde en pinlig sag i bagagen.” Ja – en pinlig sag. Men hvem har ikke en pinlig sag i bagagen? Hvem af Ekstra Bladets journalister og (chef)redaktører tør kaste den første sten? Det ligner og klæder ikke Ekstra Bladet at være så snerpede i jagten på sensationen.

Vi har de politikere, vi har fortjent. De skal afspejle den befolkning (inklusive Ekstra Blads-journalister), der har valgt dem. Politikere af kød og blod, der begår dumheder og opfører sig åndssvagt, men som også træder frem og kæmper demokratiets og folkestyrets kamp.

Måske pressen for 50 år siden så for meget i gennem fingre med politikere, der ikke levede op til de idealer, man med rette kunne forvente af dem. Men nu er det kammet over – med Ekstra Bladet som det aktuelle eksempel. Lad dog vores politikerne få fred til at føre politik … og vent så med at hænge dem ud på forsiden indtil de har gjort noget ”ornli’t sygt”.

Selv Ekstra Bladets læsere (nationen!)maner til besindighed. ”Afsløringen af Carsten Hansen sexchikane mod en sekretær har fået nationen! til tasterne. Mange er forargede - men flere siger 'ro på'.” står der i underrubrikken. Altså ingen folkedomstol her. Alligevel vælger Ekstra Bladet på nettet at bringe debatten under overskriften ”Herregud, Sex-Carsten var jo liderlig”. Det er så forstemmende, at jeg ikke orker at kommentere yderligere på det.

Lad der ikke herske tvivl om, at jeg naturligvis aldrig kunne drømme om at forsvare noget, der bare tangerer sex-chikane eller seksuelle overgreb. Mænd har alle dage haft tendenser til at gå over stregen, og det har alle dage medført ulykker for de stakkels kvinder, der var i nærheden og som ikke havde styrken og muligheden for at sige fra.

Når jeg ikke farer frem med foragt og fordømmelse mod Carsten Hansen, så er det fordi vi her i landet er uskyldige indtil det modsatte er bevist. At der er indgået et forlig i en personalesag er IKKE nødvendigvis en tilståelse af, at der har fundet sex-chikane sted. Det kan også være udtryk for en undskyldning. Selv om en kvinde føler sig forurettet og dermed i sin ret til at gå til sin fagforening, så behøver Carsten Hansen ikke have haft forsæt til at krænke hende, omend han måske godt kan have gjort det uforvarende. Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder – og det gør Ekstra Bladet heller ikke, for så havde alle detaljer været malende udpenslet.

Men tyv tror, at hver mand stjæler. Måske er det derfor, at Ekstra Bladet går så lidenskabeligt ind i en såkaldt sex-sag. For intet andet medie evner at kombinere fordømmende artikler om bordel-muttere og sex-slaver og så samtidigt med massage-annoncerne gladelig hente den livsnødvendige indtjening som Danmarks største alfons. Ekstra Bladets dobbeltmoral ikke længe leve!