rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

Hej

Unge med en baggrund, der minder meget om min, har fået en hel  ny hjemmeside. Her er mine varme anbefalinger til siden. Den er både henvendt til unge og alle, der befinder sig rundt om de unge.

Klik endelig ind på : www.etniskung.dk

kh Rushy

www.etniskung.dk

At vokse op i og med to kulturer kan være som at balancere på en knivsæg. Man bliver revet og flået i fra alle sider:

• Hvad er du?
• Føler du dig mest dansk eller pakistansk?
• Må du godt have en kæreste før du bliver gift?
• Nej, skal dine forældre virkelig bestemme, hvem du skal giftes med?

Spørgsmålene hagler ned over en, samtidig med, at man har travlt med at leve op til alle de forventninger, som alle mennesker har til en.

• Forældrene stiller krav om at man skal passe på sit ry og rygte – for hvad vil folk ellers sige?
• Samfundet kræver at man skal opføre sig så dansk som mulig, ellers er man ikke integreret.
• Vennerne vil have en med til fest, men hvor fedt er det at være den eneste ædru?

Hvem skal have lov til at sætte grænserne? Og hvor går grænsen? Der hvor ens forældre synes? Eller ens venner? Eller samfundet? Måske skulle man definere sine egne grænser.

Da jeg var barn og ung, havde jeg ikke mange steder at gå hen. Den gang var nettet ikke en gang opfundet. Skulle man have info om et eller andet, gik man på biblioteket. Men heldigvis har tiderne ændret sig. I dag kan man hente alverdens oplysninger ned gennem sin pc. Men alligevel gør det ikke livet nemmer at være ung. 

Jeg oplever nogle gange at der er stadig unge, som tyve år efter jeg var ung, lever under de samme normer og indskrænkede grænser, som jeg var underlagt. Hvis du er en af de unge, så kan denne hjemmeside være et sted at finde svar på mange af de spørgsmål, man ikke tør diskutere med nogen.
LOKK’s nye hjemmeside ”etniskung.dk” er en super god ide. Her kan man være anonym og få sat ord på de tvivl og tanker, man ikke tør lufte højt. Og heldigvis sidder der også eksperter og professionelle i LOKK, hvis uheldet er ude og man virkelig har brug for hjælp.

Derfor får denne side de bedste anbefalinger fra min side. En ulykkelig ung er en for meget. Derfor er det også vigtigt at udbrede kendskabet til denne side, så ingen er tvivl om, hvor de kan få hjælp.

Rigtig god vind.

Kh Rushy Rashid