rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

Hej

Her er links til Morgen Tv, hvor jeg laver mad: 

http://go.tv2.dk/video.php/id-25226542.html

http://go.tv2.dk/video.php/id-25227261.html

Der har været en del forspørgsler på "det hemmelige krydder", som jeg taler om. Det er garam masala jeg mener.

Garam masala
Garam betyder varm og masala betyder krydderi på pakistansk, og garam masala er navnet på en krydderiblanding, som er helt essentiel i mange pakistanske retter. Smagen er både varm, krydret og stærk. Man kan købe garam masala på dåse hos grønthandleren, men den bedste, mest friske og livfulde smag får man, hvis man laver den selv. Og det er ikke spor svært.

Ingredienser
2 spsk. hele spidskommen (jeg elsker smagen af kommen, så jeg bruger rigeligt!)
1 spsk. hele sorte peberkorn
1 kanelstang
1 spsk. korianderfrø
2 store mørke kardemommekapsler
7 nelliker (de er stærke i smagen, så brug ikke for mange)
3-4 små grønne kardemommekapsler
1-2 karryblade (kan evt. erstattes af laurbærblade)

Kværn alle krydderierne til et fint pulver i en elektrisk kaffekværn eller i en morter.

Under bøger og mit pakistanske køkken har jeg lagt adresser ud på steder, hvor man kan købe ingredienserne.

kh Rushy