rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

Sikke en dag og aften det har været. Endnu et æresdrab fylder nyhedsstrømmen og endnu en gang skal vi diskutere en stakkels piges tragiske skæbne. Det er simpelthen skrækkeligt, det der er sket. Men jeg er glad for den fokus, der er på denne sag og den slags sager. Denne øgede fokus fra medierne er med til at afskrække andre for at slippe af sted med sådan en handling. Tahira er ikke den første kvinde, der er blevet dræbt i Pakistan og hun bliver desværre heller ikke den sidste.

Mediernes fokus kan være med til også at lægge et politisk pres på de pakistanske mybndigheder for at tage affære. For som det tit er kutyme i Pakistan, så glemmer man hurtig den slags sager, der bliver arkiveret under æresdrab. Det er hverdagskost, så hvorfor bruge krudt på det.

Jeg er også glad for at Tahiras familie har valgt at stille op og dele deres sorg med offentligheden. Måske det kan være med til at sikre de to piger - Tahiras døtre - et bedre liv, end det de har udsigt til lige nu, hvor de bor hos deres fars familie som slog deres mor ihjel.

Jeg håber vi gør, hvad vi kan for at få fat på de to små, så vi ikke bare bliver vidner til to nye tragedier.

Jeg var med i TV Avisen med en baggrundskommentar i forbindelse med denne sag.

her er linket til indslaget:

 

http://www.dr.dk/odp/player.aspx?uniqueid=300815&mt=newstab&st=news_TVAvisen&furl=http%3A//www.dr.dk/odp/default.aspx%3Ftemplate%3Dnyhed%26guid%3DDR1200807012100%26autoplay%3D0%26back%3Ddefault.aspx%253ftemplate%253dnyheder%2526day%253d0

mange hilsner - Rushy

Juni 2008